Технологія відновлення поверхонь довгомірних виробів - Кусий, Я. М.; Топільницький, В. Г.; Котляров, В. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розроблено метод вібраційно-відцентрового оброблення, який можна використовувати під час виготовлення та відновлення довгомірних циліндричних виробів типу торсійних валів, гідроциліндрів тощо. Наведено принципову схему та описано принцип роботи електромагнітного вібраційно-відцентрового зміцнювача. Vibrational – centrifugal hardening’s (VCH) method of long-sized cylindrical details is suggested. The principle diagrams of the hardening instrument with an electromagnetic drive and mechanisms for embodying a vibratory-centrifugal strengthening treatment is described.