Розрахунок перехідних процесів в асинхронних двигунах з екранованими полюсами - Гавдьо, І. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Розроблена математична модель для розрахунку перехідних електромеха- нічних процесів асинхронного двигуна з екранованими полюсами з урахуванням нелінійності електромагнітних зв’язків. Наведені результати розрахунків та експериментальні дані. A mathematical model of shaded-pole induction motor and digital calculation of transient phenomena is discribed. The saturation of main magnetic flux is taken into account. The computed results were compared with measured ones.