Допустимість збирання експертом об’єктів експертизи - Бараняк, В. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
На основі аналізу законодавства, теорії та практики судової експертизи досліджено зміст поняття “об'єкт експертизи”, розглянуто питання щодо допустимості збирання експертом об'єктів експертизи. Висловлено пропозиції щодо допустимості збирання експертом об'єктів експертизи під час проведення дослідження, їх подальшого теоретичного розроблення, закріплення на рівні закону через внесення змін і доповнень до законодавчих актів і впровадження у практичну діяльність з метою забезпечення повноти і якості збирання доказової інформації. На основе анализа законодательства, теории и практики судебной экспертизы исследовано содержание понятия “объект экспертизы”, рассмотрен вопрос относительно допустимости собирания экспертом объектов экспертизы. Изложены предложения относительно допустимости собирания экспертом объектов экспертизы в ходе проведения исследования, их дальнейшей теоретической разработки, закрепления на уровне закона путем внесения изменений и дополнений к законодательным актам и внедрения в практическую деятельность с целью обеспечения полноты и качества сбора доказательственной информации. On the basis of analysis of legislation, theories and practices of judicial examination are investigational maintenance of concept “оbject of examination”, a question is considered in relation to admission of collecting by the expert of objects of examination. The expounded suggestions are in relation to admission of collection of objects of examination an expert during realization of research, them further theoretical development, fixing at the level of law by making alteration and adding to the legislative acts and introduction in practical activity with the aim of providing of plenitude and quality of collection of evidential information.
Допустимость собирания експертом объектов экспертизы
Admission of collecting by the expert of objects of examination
Keywords: експерт; об'єкт експертизи; матеріали для проведення експертизи; зразки для проведення експертизи; збирання об'єктів експертизи; эксперт; объект экспертизы; материалы для проведения экспертизы; образцы для проведения экспертизы; собирание объектов экспертизы; expert; object of examination; materials for realization of examination; standards for realization of examination; collection of objects of examination