Методи і засоби опрацювання вихідних сигналів дозиметричних детекторів - Бобало, Ю. Я.; Дудикевич, В. Б.; Максимович, В. М.; Хорошко, В. О.; Бісик, А. М.; Смук, Р. Т.; Сторонський, Ю. Б. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Розглянуто принципи побудови сучасних дозиметричних пристроїв. Наведено оригінальні апаратні і програмні засоби опрацювання вихідних сигналів дозиметричних детекторів, що забезпечують покращення метрологічних характеристик пристроїв. Описано імітаційні моделі джерел випромінювання, детекторів і засобів опрацювання, які дають змогу аналізувати статичні і статистичні характеристики дозиметрів під час їхнього проектування. Наведено дані про дозиметричні пристрої різного призначення, що створені на основі нових принципів побудови, серійно випускаються і використовуються в різних галузях. Розглянуто питання проектування дозиметричної апаратури і завдання забезпечення її надійності. Монографія розрахована на наукових та інженерно-технічних працівників, що працюють в галузях інформаційно-вимірювальної та обчислювальної техніки. Може бути корисною для студентів старших курсів, що спеціалізуються у відповідних напрямах.
Keywords: 539.1.074 + 621.039.58