Фінансове прогнозування, як основа фінансових планів підприємства - Коркуна, Д. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуті методи фінансового прогнозування: метод експертних оцінок, методи обробки часових, просторових і просторово-часових сукупностей. Побудовано два варіанти прогнозу обсягу продаж на основі рівняння лінійної регресії та методу ковзного середнього. Розглянуто основні етапи прогнозування на підприємстві. There are desribed the main method of financial forecasting: processing method of time set, spatial set and time-spatial sets, method of expert judgements. There are build two variants of forecasting sales: with using equation of linear regression and method of moving average.
Keywords: прогноз; фінансове прогнозування; метод експертних оцінок; рівняння регресії; ковзне середнє; часовий ряд; метод найменших квадратів; forecasting; financial forecasting; method of expert judgements; equation of linear regression; method of moving average; time set