Регулювання напружено-деформованого стану прогонової будови мосту спеціального виду - Шмуклер, В. С.; Краснова, К. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено конструкцію прогонової будови пішохідного мосту, виконаного у вигляді просторової структури з металевих або склопластикових елементів. Верхній пояс конструкції об’єднаний з ефективною залізобетонною плитою. Досліджено роботу конструкції без урахування і з урахуванням регулювання зусиль. Вибрано раціональну конструкцію мосту. The design of the span pedestrian bridge structure, made in the form of the spatial structure of metal or fiberglass items is presented. The upper boom of the structure is combined with an efficient design of reinforced concrete slab. The operation of the structure with and without taking into account the regulatory effort is studied. A rational bridge structure is chosen.
Keywords: пішохідний міст; прогонова будова; балка; арка; композитні матеріали; pedestrian bridge; span; beam; arch; composites