The precise solution of the allowing for the high order refractive effects on dual-frequency GNSS measurements - Oliinyk, А.; Prokopov, О.; Trevogo, І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Запрпоноване точне розв'язання задачі урахування рефрекційних іносферних ефектів вищих порядків, зумовлених внеском членів розкладання коефіціента заломлення іносфери другого і третього порядків, а також ефектів рефракційного подовження і рефракційного просторового рознесення траєкторій сигналів з різними несучими частотами при їхньому поширенні в іоносфері і тропосфері під час двочастотних ГНСС-вимірювань. Предложено точное решение задачи учета рефракционных ионосферных эффектов высших порядков, обусловленных вкладом членов разложения коэффициента преломления ионосферы второго и третьего порядков, а также эффектов рефракционного удлинения и pефракционного пространственного разнесения траектории сигналов с различными несущими частотами при их распространение в ионосфере и тропосфере при проведение двухчастотных ГНСС-измерений. The precise solution of the allowing for the high order refractive ionospheric effects caused by not taking into account the second and third order terms of refractive index series expansion, as well as the refractive effects of lengthening due to bending and spatial separating of the ray paths with different carrier frequencies while propagating through ionosphere and troposphere on dualfrequency GNSS measurements.
Точное решение задачи учета рефракционных эффектов высших порядков при двухчастотных ГНСС-измерениях
Точне роз'язання задачі урахування рефракційних ефектів вищих порядків під час двочастотних ГНСС-вимірювань
Keywords: GNSS; high-order refractive ionospheric effects; ionosphere; troposphere