Стилістична транспозиція спортивних термінів - Жирик, Ольга (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
У статті на матеріалі загальномовних словників української мови XX - початку XXI століття проаналізовано процес стилістичної транспозиції спортивної термінології. Осмислено проблему неадекватної фіксації у кодифікаційних працях реального семантико-стилістичного потенціалу спортивних термінів.

The article deals with the analysis of the sport terms stylistic transposition process on the materials of Ukrainian explanatory dictionaries of the XX-beginning of the XXI centuries. The author comprehends the problem of inadequate fixation of the real semantic and stylistic potential of sport terms in the codificational works.
Keywords: 81'06-81'26-81'373