Порівняльні характеристики розрахункових моделей біосинтетичного і хімічного виробництв триптофану - Сидоров, Ю. І.; Влязло, Р. Й.; Шустер, М. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Розроблено моделі біосинтетичного і хімічного виробництв триптофану для лікувального харчування потужністю по 9 тонн на рік. Порівнюють їх технічні та економічні показники. Показано, що ціна біосинтетичного продукту у декілька разів менше ніж хімічного. Одержані результати свідчать на користь першого способу для реалізації його в умовах Україні. The models of biosynthetic and chemical manufactures tryptophan for a medical feed by capacity of 9 tons per one year are developed. The comparison of their technical and economic parameters is carried spent. Is shown, that the price of a biosynthetic product in some times is less chemical. The received results convincingly testify for the benefit of the first way for realization him in Ukraine.