Професіоналізація аеромобільних військ в контексті історичного військового досвіду - Сташко, А. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Висвітлено аргументацію щодо необхідності професіоналізації аеромобільних військ, що ґрунтується на сучасних досягненнях військової техніки і науки, особливостях ведення сучасних війн. Змодельовано основні напрямки реформування аеромобільних військ в контексті їх професіоналізації: склад, організація, бойове використання. There are argumentations of the necessity of air force professionalization based on modern achievement in military technique and science, peculiarity of present day wars keeping described at this article. Author modeling main directions of the air force reformation in the meaning of it’s professionalization: staff, organization, fighting consuming.