Несуча здатність і деформативність монолітних залізобетонних плит з вставками в двох напрямках - Партута , Володимир Петрович (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
В розділі 1 проведено огляд конструкцій збірних, монолітних та збірномонолітних плит, які використовують в перекриттях різного типу. Окремо розглянуто конструкцію монолітних залізобетонних плит з порожниноутворювальними вставками. В розділі подано також огляд досліджень плитних залізобетонних конструкцій і методів розрахунку залізобетонних перекриттів, у т. ч. монолітних залізобетонних плитних конструкцій. Наведено закордонний досвід улаштування монолітних залізобетонних перекриттів з пластмасовими порожнистими вставками. Окремо розглянуто дослідження, які стосуються двовісно-стиснутого бетону. За результатами розгляду стану питання визначені основні завдання досліджень. Section 1 reviews the constructions of prefabricated, monolithic, and prefabricated monolithic slabs, which are used in various types of ceilings. The design of monolithic reinforced concrete slabs with cavity-forming inserts is considered separately. The section also provides an overview of studies of reinforced concrete slab structures and methods of calculating reinforced concrete floors, including monolithic reinforced concrete slab structures. The foreign experience of arranging monolithic reinforced concrete floors with plastic hollow inserts is given. Researches related to biaxially compressed concrete are considered separately. Based on the results of the examination of the state of the issue, the main tasks of research are determined.
Bearing capacity and deformability of monolithic reinforced concrete slabs with inserts in two directions
Keywords: залізобетон, бетон, арматура, перекриття, плита, стиск, балка, випробування, міцність, несуча здатність, напруження, деформації, напружено-деформований стан, експериментальні дослідження, стиснена бетонна зона, reinforced concrete, concrete, reinforcement, floor, slab, compression, beam, test, strength, load bearing capacity, stress, deformation, stressstrain state, experimental research, compressed zone of concrete; 624.012.44:624.046