Методичні аспекти оцінки ефективності інвестиційних проектів - Демиденко О. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглянуто методи оцінки ефективності інвестицій, умови їх застосування та вимоги щодо їх вхідної інформації; принципи оцінки ефективності інвестицій; визначено підходи вітчизняних та зарубіжних фахівців щодо вибору показників оцінки інвестиційних рішень; визначено переваги та недоліки показників оцінки прийнятності інвестиційних проектів; розглянуто методики визначення ефективності інвестиційних проектів з позиції позичальника та з врахуванням інтересів кредитора. Methods and principals of investments efficiency evaluation, conditions of their application and requirements to the input information was reviewed in the article. Domestic and foreign specialists’ approaches to the choice of indexes of investments decisions evaluation were investigated. Advantages and disadvantages of indexes of investment projects evaluation were defined. Methods of investment projects efficiency clarification from the borrower point of view taking into account investors’ interests were examined.