Реалізація криптографічного алгоритму згідно з ДСТУ ГОСТ 28147:2009 для вбудованих систем на базі ARM-процесорів - Совин, Я. Р.; Хома, В. В.; Решетар, Я. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено шляхи програмної реалізації криптографічного алгоритму згідно з ДСТУ ГОСТ 28147:2009 для найпоширеніших у вбудованих системах 32-бітних ARM-ядер: ARM7TDMI-S і ARM Cortex-M3. Оцінено продуктивність та розмір коду мовами С та асемблера. Порівняно одержані показники з відомими реалізаціями іншого криптографічного алгоритму – AES. In this paper we investigate different ways of GOST 28147 cryptographic algorithm software implementation for the most popular 32-bit ARM-core embedded system processors (i.e. ARM7TDMI-S and ARM Cortex-M3). Performance and C/assembler code size evaluation was done. As well as the comparison to known Advanced Encryption Standard (AES) ARMbased implementations.
Keywords: симетричні криптоалгоритми; програмна реалізація; ARM-процесори; шифрування для вбудованих систем; symmetric-key algorithms; software implementation; ARM-core processors; encryption for embedded systems