Детермінація злочинності у сфері обігу наркотичних засобів - Якимова, С. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розвинуто рівневий підхід щодо детермінації злочинності у сфері обігу наркотиків. З’ясовано детермінанти на індивідуальному, загальнодержавному та глобальному рівнях, що формуються поза межами держави, проте значною мірою визначають криміногенну ситуацію щодо обігу наркотиків в Україні. Crime in the determination of narcotic drugs, psychotropic substances, their analogues and precursors. Developed approach for the determination of level of crime in drug trafficking. It was found determinants at the individual level, at the national level and determinants of a global nature that formed outside the state, but it does identify criminogenic environment of drug trafficking in Ukraine. Развит уровневый подход к детерминации преступности в сфере оборота наркотиков. Выяснено детерминанты на индивидуальном, общегосударственном и глобальном уровнях, формирующиеся за пределами государства, однако в значительной мере определяющие криминогенную обстановку относительно оборота наркотиков в Украине.
Crime in the determination of narcotic drugs, psychotropic substances, their analogues or precursors
Keywords: наркотики; злочинність; детермінанти; запобігання; drugs; crime; determinants; prevention; наркотики; преступность; детерминанты; предотвращения