Концептуальне розуміння інформаційного суспільства на сучасному етапі його існування - Штанков, Микита (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовані різновиди розумінь інформаційного суспільства залежно від тих сфер суспільного життя, де вони утворилися і функціонують. Виділено чотири основні сфери: “науково-дослідницька”, “суспільно-політична”, “масової свідомості” та “ЗМІ”. Доведено перехідний, тенденційний характер цього поняття. The article analyzed the types of understandings of Information Society depending on those areas of social life where they are formed and functioning. Four main areas were allocated: “Research”, “Socio-political,” “Mass consciousness” and “Media”. Was proved a transitional, tendentious character of this notion.
Conceptional understanding of information society on a present stage of its existence
Keywords: інформаційне суспільство; соціальна сфера; розуміння; поняття; information society; social sphere; understanding; notion