Перша каплиця Дунін-Борковських. - Шишка, Олександр Володимирович (My University, 1988)
Перша каплиця Дунін-Борковських. Поховані: Леонард-Вінцент Дунін-Борковський (1768-1839) — скарбник короля. Станіслав Дунін-Борковський (1818-1884) — син. Северин Дунін-Борковський (1824-1872) — син. Станіслав Ян Непомуцен Каетан Дунін-Борковський (1782-1850) — геолог, мандрівник, історик літератури. Юзеф Дунін-Борковський (1809-1843) — поет, перекладач. Болеслав Дунін-Борковський (1817-1871) — староста коломийський. Марія Дунін-Борковська (1832-1904) — дружина Болеслава. Марія Водзіцька (1878-1966) — українська художниця. Каплиця збудована у 1812 році у стилі класицизм (ампір) і є найстаршою будівлею цвинтаря. Фасад каплиці оздоблений чотирма корінфськими колонами, між якими два постаменти для скульптур. Перед каплицею на алеї — скульптура молодої дівчини, знята з фасаду каплиці. Станом на 1988 рік каплиця напівзруйнована. Автор скульптур — Гартман Вітвер. Поле №6.
Keywords: Львів, Личаківський цвинтар, каплиці, скульптури, Гартман Вітвер, Hartmann Witwer, каплиця Дунін-Борковських, поети, перекладачі, геологи, мінерологи, художники, Леонард Вінцент Дунін-Борковський, Leonard-Wincenty Dunin-Borkowski, Юзеф Дунін-Борковський, Józef Dunin-Borkowski, Станіслав Дунін-Борковський, Stanisław Dunin-Borkowski, Северин Дунін-Борковський, Seweryn Dunin-Borkowski, Станіслав Ян Непомуцен Каєтан, Stanisław Jan Nepomucen Kajetan Dunin-Borkowski, Болеслав Дунін-Борковський, Bolesław Dunin-Borkowski, Марія Дунін-Борковська, Mariya Dunin-Borkowski, Марія Водзіцька.