Реєстрація іноземців та осіб без громадянства: застосування у кваліфікації адміністративних правопорушень - Мота, Андрій; Mota, Andriy; Мота, Андрей (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Проаналізовано юридичну природу реєстрації іноземців та осіб без громадянства. Встановлено особливості цього правового інституту та його значення для кваліфікації адміністративних правопорушень. Запропоновано окремі доповнення, що спрямовані на удосконалення застосування терміна “реєстрація”.

This article analyzes the legal nature of the registration of foreigners and stateless persons. The features of this legal institution and its importance to the qualification of administrative offences are clarified. Some amendments aimed at improving the use of the term “registration” are proposed.

Проанализирована юридическая природа регистрации иностранцев и лиц без гражданства. Установлены особенности этого правового института и его значение для квалификации административных правонарушений. Предложены отдельные дополнения, направленные на совершенствование применения термина “регистрация”.
The registration of foreigners and stateless persons: the use in the qualification of administrative offences
Регистрация иностранцев и лиц без гражданства: применение в квалификации административных правонарушений
Keywords: адміністративне правопорушення; іноземець; особа без громадянства; кваліфікація; реєстрація; administrative offence; foreigner; stateless person; qualification; registration; административное правонарушение; иностранец; лицо без гражданства; квалификация; регистрация; 342.951; 351.746.1 (477)