Крутильный удар буровых ставов буровых установок системы РТБ - Шевченко, Ф. Л.; Петтик, Ю. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
На підставі хвильового рівняння крутильних коливань систем з розподіленими параметрами розглянуто ударні процеси бурового става РТБ за раптової зупинки ротора і раптового защемлення у забої.

Simplified version of dynamic calculation for single beams with distributed constants in the presence of localized masses is presented in this work based on known values of frequency of main oscillation tone.
Keywords: 624.042; 622.24.053