Прогнозування сезонного попиту в логістиці та маркетингу - Каїра, З. С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Прогнозування є базовим джерелом інформації до обґрунтування рішень з виробничих операцій, планування потужності в умовах невизначеності майбутнього попиту, рішень з управління запасами, розміщення підприємств, розроблення маркетингової програми та інших сфер діяльності бізнесу. Пропонується метод розроблення прогнозу сезонного попиту на основі декомпозиції часових рядів. Forecasting is а base source of infromation for decision making in operations function, capacity planning under conditions of uncertain demand, inventory management, facilities location, marketing-mix development and other business activities. There is proposed a method for forecasting of a seazon demand on the base of time series decomposition.