До проблеми виявлення та аналізу типових помилок при вивченні німецької мови - П’ятничко, Б. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Питання переходу від шкільного навчання до навчального процесу у ВЗО при вивченні іноземних мов пов’язаний із так званою “спадковістю” щодо відсутності комунікативної граматики, а також недостатнім словниковим запасом тих, хто навчається. Автор описав багаторічний досвід з усунення помилок на занятті з іноземної мови в усних вправах, причому велика увага звернена на фонетичні помилки. Розглянуто усі теми із шкільної граматики з метою покращання мовних навичок. Die Frage des Übergangs vom Schulunterricht zum Ausbildungsprozes an der Hochschule bei der Erlernung der Fremdsprachen ist mit sogenannter “Erbschaft” in der fehlenden kommunikativen Grammatik wie auch mangelndem Wortschatz der Lerner verbunden. Der Autor hat die langjährige Erfahrung bei der Fehlerbeseitigung im Deutschunterricht in mündlichen Übungen beschrieben, wobei der Aussprache eine große Aufmerksamkeit geschenkt wird. Es werden alle Themen der Schulgrammatik zwecks der Besserung der Sprachfertigkeiten betrachtet.