Інформаційні та телекомунікаційні технології розпізнавання сигналів у телемедицині - Безрук, В. М.; Ніколаєв, І. П.; Чеботарьова, Д. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Формулюється задача автоматизації аналізу структури нічного сну пацієнта за електроенцефалограмами. Пропонується алгоритм автоматизованого розпізнавання стадій сну за відліками електроенцефалограм, що передаються у цифровому вигляді відповідними каналами зв’язку. Розглядаються деякі особливості вибору пропускних здатностей та відповідних телекомунікаційних технологій для телемедичних мереж. The problem of automation and objectification of determining the structure of night sleep of the patient is formulated. An algorithm for automated recognition of sleep stages by EEG readings, transmitted in a digital form by appropriate communication channels, is proposed. As well as that, we consider some details of choice of bandwidth and relevant communication technologies for the telemedicine networks.
Keywords: телемедицина; розпізнавання стадій сну; електроенцефалограма; пропускна здатність; telemedicine; recognition of sleep stages; EEG; bandwidth