Оптимізація проекту стратегічного розвитку туризму в регіоні українських Карпат - Грицюк, М.; Грицюк, Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розроблено методику розв’язання задачі багатокритеріальної оптимізації проекту стратегічного розвитку туризму в регіоні Українських Карпат з урахуванням різних обмежень при заданих альтернативах виконання робіт, поданих у вигляді мережевих моделей. Для розв’язання задачі використано метод послідовних поступок з врахуванням умови, коли будь-яка робота подальшого етапу в проекті починається після завершення всіх робіт попереднього етапу. Розроблена математична модель задачі враховує шість критеріїв, є динамічною з булевими змінними, алгоритмічними і аналітичними цільовими функціями та відповідними обмеженнями. The author has developed the method of solving the task of multi-criterion optimization the project of strategic tourism development in Ukrainian Carpathian region taking into account the various limitations under the given alternatives of execution the works, submitted in the form of network models. For solving the task, we used the method of successive concessions taking into account the condition where any work of further stage in the project begins after completing all work of the previous stage. The developed mathematical model of task takes into account the six criteria, is dynamic with Boolean variables, algorithmically and analytical objective functions and appropriate limitations.
Keywords: стратегічний розвиток туризму; структура проекту; критерії оптимізації; багатокритеріальна оптимізація; математична модель; метод послідовних поступок; strategic tourism development; project structure; optimization criteria; multi-criterion optimization; mathematical model; the method of successive concessions