Peculiarities of Nanomodified Portland Systems Structure Formation - Marushchak, Uliana; Sanytsky, Myroslav; Pozniak, Oksana; Mazurak, Oksana (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Показано, що регулювання процесів гідратації на наноструктурному рівні внаслідок адсорбційного модифікування продуктів гідратації полікарбоксилатом та введення нанорозмірних C-S-H-частинок сприяє однорідному розподілу твердої фази в структурі цементного каменю на мікро- та нанорівнях, збільшенню кількості контактів між гідратами, забезпечує швидке формування структури та синтез міцності портландцементної системи.

Regulation of hydration processes on nanostructure scale due to the competition adsorption modifying of hydration products by polycarboxylate and adding of nanosized C-S-H nuclei allows promoting homogeneous distribution of solid phase in the structure of cement paste on the micro- and nanolevel, provides the growth of contact amount between hydrates, results rapid structure formation and strength synthesis of Portland cement system.
Особливості процесів структуроутворення наномодифікованих портландцементних систем
Keywords: наномодифікування; портландцемент; полікарбоксилатний суперпластифікатор; гідратація; адсорбційне модифікування; портландит; nanomodification; Portland cement; polycarboxylate superplastisizer; hydration; adsorption modifying; portlandite