Характер утворення та розвиток руйнівних тріщин у залізобетонній плиті сталезалізобетонної балки - Клименко, Ф. Є.; Фабрика, Ю. М.; Шмиг, Р. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглядаються результати експериментальних досліджень сталезалізобетонних балкових зразків, які працюють на згин. Експериментально вивчено характер утворення та розвиток руйнівних тріщин у залізобетонній плиті дослідної балки. Встановлено, що за навантажень, близьких до граничних, у залізобетонній плиті сталезалізобетонної балки утворюються та швидко розвиваються руйнівні поздовжні та поперечні тріщини, які і призводять до руйнування та невпинного зростання деформацій прогину. In article the results of experimental researches of the steel reinforced concrete beams which work on a bend are considered. The character of formation and destroying crack development in a ferro-concrete plate of a researched beam is experimentally studied. It is founded, that at loadings which are close up to destroying one in a ferro-concrete plate of steel reinforced beam the longitudinal and cross cracks are raised and quickly developed which results the destruction of construction and constant increase of deflection deformations.