Українська держава середини ХУП ст.: проблеми та перспективи її розвитку - Пасічник, М. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Дано характеристику державного апарату, який сформувався в Україні у ході національно-визвольної війни під проводом Б.Хмельницького і не був однорідний щодо свого складу. Аналізуються соціально-політичне становище і зовнішня політика України другої половини XVII ст. The article contains characteristics of the state goverment formed durihg the national war with B.Khmelnitskiy ahead.It includes social and political state and foreign relations of Ukraine in the second half of XVIIcent.