Оцінка допустимих перенапруг, що діють на ізоляцію вольто додатного трансформатора статичного компенсатора реактивної потужності прямого регулювання - Никонецъ, Л. О.; Сівакова, О. М.; Сіваков, Д. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Розглянуто особливості роботи ізоляції вольтододатного трансформатора (ВДТ) в специфічних умовах його роботи в складі статичного компенсатора реактивної потужності прямого регулювання. Визначено вимоги до комплексу захисних засобів від внутрішніх перенапруг, що забезпечать надійну роботу ВДТ. The features of booster transformer isolation work (BT) in specific conditions of its work in structure of a reactive power compensator of direct regulation are considered. The certain reguests to a complex of protective means from internal overvoltages, which will ensure reliable work of BT are defined.