Організація руху поїздів на дільниці Л-Іф у зв'язку з впровадженням електричної тяги - Дабіжа, Христина Миколаївна; Dabizha, Khrystyna Mykolaivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Попри військові дії промислові галузі України повинні продовжувати працювати. Однією з ланок яка забезпечує роботу всієї промисловості є залізничний транспорт. Об’єктом дослідження дипломної роботи є дільниця Л-Іф до електрифікації та при електрифікації . Предмет: є організація роботи залізничного транспорту при електрифікації дільниць. Мета роботи: організація руху поїздів на дільниці Л-Іф при електрифікації та збільшення маси поїздів та кількості пар поїздів за рахунок використання електровозів змінного струму. В роботі розглянуті і проаналізовані діючий графік руху поїздів на даній дільниці, визначено елементи графіка руху поїздів, проведено розрахунок найважчого та обмежуючого перегону дільниці, визначено пропускну спроможність дільниці та вагу поїзда при використані електровоза змінного струму На основі проведенного аналіза і розрахунків проведено побудову графіка руху поїздів при електрифікації при максимальному наповнені графіка руху. В дипломному проекті розроблено заходи з охорони праці та виконані техніко-ексономічні розрахунки. До проекту додаються графічні матеріали, що підтверджують основні положення проекту. В роботі досліджено питання використання електровоза змінного струму та наскільки він ефективніший.

Despite military operations, the industrial sectors of Ukraine must continue to work. One of the links that ensures the work of the entire industry is railway transport. The object of the thesis is the L-If section before electrification and during electrification. Subject: is the organization of railway transport during electrification of sections. Purpose of the work: organization of train traffic on the L-If section during electrification and increasing the mass of trains and the number of train pairs through the use of alternating current electric locomotives. The work considered and analyzed the current train schedule on this section, determined the elements of the train schedule, calculated the heaviest and limiting section, determined the throughput capacity of the section and the weight of the train when using an AC electric locomotive. Based on the analysis and calculations, a train schedule was built during electrification with the maximum filling of the schedule. In the diploma project, labor protection measures were developed and technical and economic calculations were performed. The project is accompanied by graphic materials confirming the main provisions of the project. The work investigated the issue of using an AC electric locomotive and how much it is more efficient.
Organization of traffic working on the L-If section in connection with the installation of electric traction
Keywords: 6.275.02.04; – графік руху поїздів; дільниця; місцева робота; Маса поїзда; обмежуючий перегін; важкий перегін; інтервали схрещення; - train schedule; section; local work; train weight; limiting section; heavy section; crossing intervals