The quantum-chemical modelling of structure and spectral characteristics for molecular complexes in pentaplast-terlon system - Tokar, Andrey; Synchuk, Elena; Chigvintseva, Olga (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
З використанням ab initio методів кван- тової хімії досліджено структуру та спектральні влас- тивості молекулярних комплексів, утворених мономерною ланкою пентапласту та N-феніл-бензамідом, що відтворюють особливості міжмолекулярної взаємодії у системі пентон- терлон. Запропоновані теоретичні моделі адекватно відобра- жають спектральні та енергетичні характеристики дослід- жуваної системи.

Using ab initio methods of quantum chemistry, structure and spectral properties of the molecular complexes which were formed by monomer of pentaplast chain and N-phenylbenzamide, that recreate features of intermolecular interaction in the penton-terlon system were researched. Offered theoretical models reflect proper spectral and energetic characteristics of investigated system.
Квантово-хімічне моделювання структури та спектральних характеристик молекулярних комплексів у системі пентапласт-терлон
Keywords: ab initio розрахунок; конформаційний аналіз; міжмолекулярна взаємодія; енергія стабілізації; похибка суперпозиції базисних наборів; коливальний спектр; ab initio calculation; conformational analysis; intermolecular interaction; stabilization energy; base sets of superposition error; vibrational spectrum