Optimal control of the electrical mode of an arc furnace on the basis of the three-dimensional vector of phase currents - Лозинський, О.; Лозинський, А.; Паранчук, Я.; Білецький, Ю.; Lozynskyi, O.; Lozynskyi, A.; Paranchuk, Y.; Biletskyi, Y. (Lviv Politechnic Publishing House, 2019)
У роботі на основі рівняння Фоккера–Планка–Колмогорова та статистичної теорії керування отримано математичну модель оперативного синтезу оптимальних керуючих впливів для стабілізації електричного режиму дугової сталеплавильної печі в двоконтурній структурі з швидкодіючим електричним контуром регулювання струмів дуг.

In the paper, based on the Fokker–Planck–Kolmogorov equation and the statistical control theory, a mathematical model for the operative synthesis of optimal controlling influences for stabilization of the electric mode of an electric arc furnace in a two-contour structure with a high-speed electric circuit for regulating the arc currents is suggested.
Оптимальне керування електричним режимом дугової печі на основі тривимірного вектора струмів дуг
Keywords: дугова сталеплавильна піч; електричний режим; трифазний вектор струмів фаз; дельта–функція; дисперсія; оптимізація; адаптація; arc furnace; electric mode; three-dimensional vector of phase currents; stochastic control; delta function; dispersion; optimization; adaptation; 681.513; 621.365; 62-83-52