Проблеми збереження та зміни зовнішнього вигляду багатоквартирної забудови рубежу ХІХ–ХХ століть Львова - Лінда, С. М.; Пекарчук, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У статті досліджено особливості змін фасадів багатоквартирних будівель кінця ХІХ – початку ХХ ст. протягом їх експлуатації. Розглянуто методи та напрями збереження, відновлення та зміни архітектурно-художнього образу будинків.
The problems of saving and changing facades of Lviv multi-flat houses at the edge of ХІХ–ХХ centuries
Keywords: реставрація; реконструкція; фасад; багатоквартирні будинки кінця ХІХ – початку ХХ ст.; restoration; renovation; facade; apartment buildings of the late XIX – early XX centuries