Потенціометричне та кондуктометричне визначення амінного та кислотного чисел реакційної суміші амідування жирних кислот - Полюжин, І. П.; Цюпко, Ф. І.; Ларук, М. М.; Юрін, О. О.; Гумінілович, Р. Р.; Poliuzhyn, I. P.; Tsiupko, F. I.; Laruk, M. M.; Yurin, O. O.; Guminilovych, R. R. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Розглянуто можливість одночасного потенціометричного та кондуктометричного титрування для визначення кислотного (К.Ч.) та амінного чисел (А.Ч.) реакційної суміші амідування технічних жирних кислот (ЖК) диетилентриаміном (ДЕТА). На основі модельних сумішей ДЕТА та промислової проби ЖК виконано інтерпретацію кривих титрування. Отримані результати вказують на можливість визначення значень К.Ч. та А.Ч. промислових органічних продуктів та реакційних сумішей амідування послідовним титруванням однієї наважки

The possibility of simultaneous potentiometric and conductometric titration is considered for determination of the acid (A.N.) and amine (AM.N.) numbers of the amidation reaction mixture for technical fatty acids (F.A.) by diethylenetriamine (DETA). Interpretation of titration curves was performed on the basis of model mixtures for DETA and F.A. industrial sample. The obtained results indicate the possibility of determining A.N. and AM.N. values by sequential titration of one sample for industrial organic products and amidation reaction mixtures.
Potentiometric and conductometric determination of amine and acid numbers of reaction mixture from fatty acid amidation
Keywords: амінне число; кислотне число; потенціометрія; кондуктометрія; амідування жирних кислот; amine number; acid number; potentiometry; conductometry; amidation of fatty acids