Передумови віднесення протидії тінізації економіки до об’єкта адміністративно-правового регулювання (концептуальний вимір) - Тильчик, Ольга; Tylchyk, Olga; Тыльчик, Ольга (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Проаналізовано передумови зарахування протидії тінізації економіки до об’єкта адміністративно-правового регулювання, які ґрунтуються на концептуальних підходах співвідношення права та економіки. Наголошено на особливій ролі адміністративно- правового регулювання економічних відносин. Окремо виділено основні напрями змістового наповнення адміністративно-правової протидії тінізації економіки.

In the article an analysis of the prerequisites for the counteraction of the shadow economy to the object of administrative and legal regulation based on the conceptual approaches of the relation of law and economy is conducted. It is emphasized on the special role of administrative-legal regulation of economic relations. Separately highlighted the main directions of content of administrative and legal counteraction to the shadowing of the economy.

Проанализированы предпосылки отнесения противодействия тенизации эконо- мики к объекту административно-правового регулирования, которые основываются на концептуальных подходах соотношения права и экономики. Отмечено особенную роль административно-правового регулирования экономических отношений. Отдельно выделены основные направления содержательного наполнения административно- правового противодействия тенизации экономики.
Prerequisites of reference of counteraction of economy to tenization to subject to administrative and legal regulation (conceptual measurement)
Предпосылки отнесения противодействия тенизации экономики к объекту административно-правового регулирования (концептуальное измерение)
Keywords: тіньова економіка; тінізація; адміністративно-правове регулю- вання; протидія; економічні відносини; об’єкт адміністративно-правового регулювання; shadow economy; shadowing; administrative-legal regulation; opposition; economic relations; object of administrative-legal regulation; теневая экономика; тенизация; административно-правовое регулирование; противодействие; экономические отношения; объект административно- правового регулирования; 336.025