Проблеми екологічної безпеки тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та організаційно-правові засади їхнього вирішення - Личенко, І. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Зроблено пошук організаційно-правових засад вирішення проблем екологічної безпеки тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і обґрунтовано доцільність розроблення стратегії розвитку нормативно-правового забезпечення подолання наслідків екологічної кризи на тимчасово окупованих територіях та комплексної програми подолання наслідків бойових дій. Наголошено на важливості формування окремого структурного підрозділу Міністерства екології та природних ресурсів України, основним функціональним призначенням якого стало б формування системи заходів протидії екологічним загрозам військових дій на Донбасі. Статья посвящена поиску организационно-правовых основ решения проблем экологической безопасности временно оккупированных территорий Донецкой и Луганской областей и обоснованию целесообразности разработки стратегии развития нормативно-правового обеспечения преодоления последствий экологического кризиса на временно оккупированных территориях, комплексной программы преодоления последствий боевых действий. В статье отмечается важность формирования отдельного структурного подразделения Министерства экологии и природных ресурсов Украины, основным функциональным назначением которого стало бы формирование системы мер противодействия экологическим угрозам военных действий на Донбассе. The article is devoted to the institutional and legal framework of environmental safety problems temporarily occupied territories of Donetsk and Lugansk regions and rationale development strategy for regulatory support to overcome the consequences of the ecological crisis in the temporarily occupied territories, comprehensive program to overcome the effects of the fighting. The article is devoted to the comprehensive analysis of the importance of forming a separate structural unit of the Ministry of Ecology and Natural Resources of Ukraine, the main functional purpose of which would be forming a system of measures to counter environmental threats of military action in Donbas.
Проблемы экологической безопасности временно оккупированных территорий Донецкой и Луганской областей и организационно-правовые основы их решения
Environmental safety issues temporarily occupied territories of Donetsk and Lugansk regions and organizational and legal framework their solution
Keywords: екологічна безпека; навколишнє природне середовище; тимчасово окуповані території; екологія; еколого-правова політика; экологическая безопасность; окружающая среда; временно оккупированные территории; экология; эколого-правовая политика; ecological safety; the environment; temporarily occupied territory; ecology; ecology-legal policy