Ідея свободи у політичній емблематиці Франції: історико-політологічний аспект - Дорошенко, С. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглядаються окремі зразки політичної емблематики Франції, які несуть символічне значення ідеї свободи – базового принципу інституювання і функціонування республікансько-демократичного режиму влади у Франції.

The article aims at examining a number of samples representing the political emblems of France. The samples disclose the symbolic meaning of the idea of freedom as the basic principle of the instituting and functioning of the republican and democratic model of power in France.
Keywords: 32.784.71