Удосконалення роботи вантажної станції Ф у зв’язку з впровадженням відправницької маршрутизації - Кулявець, Надія Володимирівна; Kuliavets, Nadiia Volodymyrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Станція Фвант за об'ємом та характером роботи належить до вантажної станції I-го класу. Робота ст.Фвант розглядається при двох варіантах її організації: Перший (існуючий) - згідно ПФП і ГРП увесь місцевий вагонопотік прибуває на станцію тільки вивізними поїздами з обох напрямків. Другий (запропонований) - вагонопотік прибуває на станцію одним маршрутом (№2744) та вивізними поїздами. Крім того, відправлення кінцевої продукції з п/к1 буде здійснюватися також 1 відправницьким маршрутом (№2746) та вивізними поїздами за призначенням. Тобто, другий варіант передбачає впровадження відправницької маршрутизації. Оцінити ефективність запропонованого варіанту можливо тільки після розробки графічних моделей роботи станції за варіантами та розрахунку основних показників. Запропонований варіант зменшує навантаження на станційний маневровий локомотив за рахунок відсутності операцій розформування маршрутного поїзда та зміни окремих елементів технології - порядку обслуговування ВР та п/к. Розраховані показники за двома варіантами та їх аналіз показують, що при другому варіанті відбувається значне зменшення простоїв місцевих вагонів, що є суттєвим і впливає на зменшення обігу вагону, а, значить, собівартості перевезень. Крім того, станційний маневровий локомотив у повному обсязі проходить планові операції екіпірування, що є важливим моментом у забезпеченні безпеки руху та збереження рухомого складу. 4 Мета роботи: удосконалення місцевої роботи вантажної станції після впровадження відправницької маршрутизації та зміни технології розвезення місцевих вагонів. У результаті проведених досліджень було побудовано два добових плани-графіки, визначено основні показники роботи станції та виконано їх аналіз. Результати роботи і висновки можуть бути використані на проміжних вантажних станціях для покращення окремих елементів технології їх роботи та зміни технології розвезення місцевих вагонів на дільницях залізничних перевезень.

The Fvant station belongs to the I-th class freight station in terms of its volume and nature of work. The work of the Fvant station is considered under two variants of its organization: The first (existing) - according to the PFP and GRP, the entire local wagon flow arrives at the station only by export trains from both directions. The second (proposed) - the wagon flow arrives at the station by one route (№2744) and export trains. In addition, the dispatch of final products from the terminal 1 will also be carried out by 1 dispatch route (№2746) and export trains to the destination. That is, the second option involves the implementation of dispatch routing. It is possible to assess the effectiveness of the proposed option only after developing graphic models of the station's operation according to the options and calculating the main indicators. The proposed option reduces the load on the station shunting locomotive due to the absence of operations of disbanding the route train and changing individual elements of the technology - the order of servicing the VR and p/k. The calculated indicators for the two options and their analysis show that with the second option, there is a significant reduction in downtime of local cars, which is significant and affects the reduction of car turnover, and, therefore, the cost of transportation. In addition, the station shunting locomotive fully undergoes planned equipment operations, which is an important point in ensuring traffic safety and the preservation of rolling stock. Purpose of the work: improving the local operation of the freight station after the implementation of dispatch routing and changing the technology of delivering local cars. As a result of the research, two daily schedules were built, the main indicators of the station's operation were determined and their analysis was performed. 6 The results of the work and conclusions can be used at intermediate freight stations to improve individual elements of their operation technology and change the technology of local wagon delivery at railway transportation sections.
Improving the operation of freight station F due to the introduction of forwarding routing
Keywords: 6.275.02.04; – маршрутний поїзд; вагонопотік; вантажопотік; вивізний поїзд; місцевий вагон; товарна контора; агент комерційний; маневровий диспетчер; черговий по станції; поїзний диспетчер; контейнерний майданчик; козловий кран; мостовий кран; критий склад; великоваговий вантаж; відкрита площадка; – route train; wagon flow; freight flow; export train; local wagon; freight office; commercial agent; shunting dispatcher; station duty officer; train dispatcher; container yard; gantry crane; bridge crane; covered warehouse; heavy cargo; open area