Influence of electrode material on the electrochemical behavior of the absorbing solution of the quinhydrone method of gases purification from hydrogen sulfide - Слюзар, А. В.; Мерцало, Іванна Павлівна; Козуб, М. І.; Милютина, П. В.; Якименко, Я. О.; Slyuzar, A. V.; Mertsalo, I. P.; Kozub, M. I.; Myliutyna, P. V.; Yakymenko, Ya. O. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Методом циклічної вольтамперометрії (ЦВА) досліджено електрохімічну поведінку карбонатних розчинів хінгідрону 1, 5, 10, 20 та 30 г/дм 3 під час його вистоювання 0–12 діб на різних електродних матеріалах – Ni та Au. Виявлено відмінні від нікелю каталітичні властивості золота в реакціях анодного окиснення хінгідронного каталізатора.

The electrochemical behavior of carbonate solutions of the quinhydrone at different concentrations 1, 5, 10, 20, and 30 g/dm3 at the exposure time 0…12 days on different electrode materials – Ni and Au were studied by the cyclic voltammetry (CV) method. The catalytic properties of gold different from nickel in the anodic oxidation reactions of the quinhydrone catalyst are noted.
Вплив електродного матеріалу на електрохімічну поведінку поглинального розчину хінгідронного методу очищення газів від сірководню
Keywords: хінгідронний окисник; електрохімічна поведінка; час вистоювання; електродний матеріал; циклічна вольтамперометрія; quinhydrone oxidant; electrochemical behavior; exposure time; electrode material; cyclic voltammetry