Застосування вейвлет-функцій до задачі діагностування залізничних рейок - Іванчук, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Найважливіше питання при магнітному методі швидкісного контролю рейок – це виділення інформації про дефекти з дефектоскопічного сигналу, знятого під час руху вагона-дефектоскопа. Відомо, що найнебезпечніші і найпоширеніші дефекти рейок спричиняють типову форму сигналу на вагонних реєстраторах. У статті запропоновано підхід для аналітичного виявлення дефектів в рейці на основі обробки сигналів заїздів вагона-дефектоскопа, використовуючи принцип вейвлет-перетворення. The most essential questions at the magnetic method of speed control of rails there is a selection information about defects from a fault detection signal, taken off at motion of carriage-fault detector. It is known that the most dangerous and widespread defects of rails draw the typiform of signal on carriage recorders. This clause represents the approach for analytical revealing flaws in a rail on the basis of processing signals of arrivals of the scanning system, using a principle Wavelet transformation.