Формування систем управління логістикою ТОВ "Сільпо-Фуд" - Юца, Лілія Андріївна; Yutsa, Liliia Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Юца Л.А., Довгунь О.С. (керівник). Формування систем управління логістикою ТОВ «Сільпо-Фуд». Бакалаврська кваліфікаційна робота. - Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Анотація. Процес формування системи управління логістикою в сучасному торговельному підприємстві передбачає поєднання функціональних підсистем у єдину інтегровану логістичну структуру, що здатна оперативно адаптуватися до змін ринкового середовища та зовнішніх викликів, включно з умовами війни [2]. На прикладі діяльності ТОВ «Сільпо-Фуд» показано, що ефективність логістичних процесів прямо впливає на фінансові результати, рівень сервісу та конкурентоспроможність підприємства. У межах дослідження було ідентифіковано структурні недоліки в системі логістики підприємства, зокрема у сфері інтеграції інформаційних потоків, управління запасами та координації транспортування. Запропоновано конкретні шляхи модернізації, серед яких — впровадження сучасних TMS/ERP-систем, автоматизація складів, оптимізація транспортної логістики та підвищення ефективності аналітики. Встановлено, що використання цифрових інструментів здатне забезпечити економію витрат до 15% та зменшення логістичних затримок на 20% [4]. Отримані результати можуть бути використані у практиці управління іншими компаніями роздрібної торгівлі. Об’єкт дослідження — система управління логістикою ТОВ «Сільпо-Фуд». Предмет дослідження — організаційно-економічні механізми формування та функціонування логістичної системи підприємства. Мета дослідження — обґрунтувати теоретичні основи, оцінити сучасний стан і розробити практичні рекомендації щодо удосконалення системи управління логістикою ТОВ «Сільпо-Фуд» в умовах високої динаміки середовища. 5 Результати дослідження. У процесі виконання дипломної роботи було: ? систематизовано сучасні підходи до формування логістичних систем підприємства; ? проведено комплексний аналіз господарської діяльності та логістичних функцій ТОВ «Сільпо-Фуд»; ? визначено слабкі місця логістичної інфраструктури компанії; ? запропоновано низку інноваційних рішень з оптимізації логістичних витрат, управління запасами та підвищення ефективності ІТ-інфраструктури; ? обґрунтовано доцільність впровадження цифрових технологій як інструменту забезпечення стійкості логістичних процесів.

Yutsa Liliia., Oksana Dovhun (supervisor). Formation of Logistics Management Systems at Silpo-Food LLC. Bachelor’s Qualification Thesis. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Abstract. The process of forming a logistics management system in a modern retail enterprise involves the integration of functional subsystems into a single, cohesive logistics structure capable of rapidly adapting to market changes and external challenges, including wartime conditions [2]. Using the case of Silpo-Food LLC, the study demonstrates that the efficiency of logistics processes directly influences the financial outcomes, service level, and competitiveness of the company. The research identified structural weaknesses in the company's logistics system, particularly in areas such as information flow integration, inventory management, and transportation coordination. Specific modernization strategies were proposed, including the implementation of advanced TMS/ERP systems, warehouse automation, optimization of transportation logistics, and enhancement of analytics performance. It was established that the use of digital tools can result in cost savings of up to 15% and a reduction in logistics delays by 20% [4]. The findings of this research can be applied to logistics management practices in other retail companies. Object of research: logistics management system at Silpo-Food LLC. Subject of research: organizational and economic mechanisms for the formation and functioning of the enterprise's logistics system. Purpose of the research: to substantiate the theoretical foundations, assess the current state, and develop practical recommendations for improving the logistics management system at Silpo-Food LLC under conditions of high environmental dynamism. Research results. During the preparation of the thesis, the following was achieved: 7 ? modern approaches to enterprise logistics system formation were systematized; ? a comprehensive analysis of Silpo-Food LLC’s business and logistics operations was conducted; ? weak points in the company's logistics infrastructure were identified; ? a range of innovative solutions were proposed to optimize logistics costs, inventory management, and the efficiency of IT infrastructure; ? the feasibility of introducing digital technologies as tools for ensuring the sustainability of logistics processes was substantiated.
Formation of logistics management systems at "Silpo-Food" LLC
Keywords: 6.073.00.00; логістика; управління логістикою; роздрібна торгівля; TMS; Сільпо-Фуд; оптимізація логістичних процесів; інтегровані системи; logistics; logistics management; retail trade; TMS; Silpo-Food; logistics process optimization; integrated systems