Архітектура програмного комплексу побудови адаптивних Веб-галерей - Ришковець, Ю. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Адаптивні Веб-галереї можуть реорганізовувати структуру свого інформаційного наповнення відповідно до інтересів користувача та особливостей його поведінки. До складу кожної Веб-галереї входять експозиції, які певною мірою розкривають визначені тематичні категорії. Кожна експозиція містить експонати, що не завжди повною мірою розкривають її зміст. Експонати, що слабо розкривають зміст експозиції, відволікають користувача та спотворюють його уявлення. Ця стаття описує архітектуру програмного комплексу Веб-галерея, що забезпечує адаптацію її структури, та взаємодію її компонент. Adaptive Web-galleries can reorganize the structure of its content according to user’s interests and peculiarities of their behaviour. Each Web-gallery encompasses expositions that to some extent reveal defined thematic categories. Each exposition contains exhibits which not always fully reveal its content. Exhibits that poorly reveal the content of exposition distract users and distort their interpretation. This paper describes a software complex Web-gallery which provides adaptation of the structure and interaction of its components.
Keywords: Веб-галерея; інтереси користувача; адаптація; Web-gallery; user’s interests; adaptation