Конкурентоспроможність підприємства: сутнісна та функціональна характеристики - Панасенко, Д. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто та систематизовано позиції авторів на трактування категорії “конкурентоспроможність підприємства”. На засадах аналізування літературних джерел та результатів виконаних досліджень уточнено сутність поняття “конкурентоспроможність підприємства”, виокремлено функцію і призначення конкурентоспроможності підприємства, визначено умови формування належного рівня конкурентоспроможності організації. In the article positions of authors on interpretation of category “competitiveness of enterprise” are considered and systematized. On principles of analysis of literary sources and results of the executed researches essence of concept “competitiveness of enterprise” is specified, a role and setting of competitiveness of enterprise are distinguished, the terms of forming of the proper level of competitiveness of organization are certain.
Competitiveness of enterprise: essence and functional descriptions
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; конкурентні переваги; конкуренція; сутність; роль; competitiveness of enterprise; competitive edges; competition; essence; role