Епоксидні сполуки на основі ріпакової олії як модифікатори для дорожніх бітумів - Гринчук, Ю. М.; Никипанчук, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Вивчено властивості бітумів, модифікованих епоксидами на основі ріпакової олії. Для дослідів використано дорожній бітум марки БНД 90/130 з додатками епоксиду у різних кількостях, який аналізували за такими показниками: пенетраця, адгезія, дуктильність, твердість, температура силування. Ефективним засобом підвищення довговічності дорожніх покриттів вважається застосування бітумів, модифікованих епоксидними сполуками. We iinvestigate properties of epoxy modified bittumens based on rape oil. We use road bittumenof BND 90/130 mark with epoxid additives in various quantities, analyzed for next parameters: penetration, adhesion, duktylnist, hardness, glass transition temperature. Nowadays the effective way to enlarge the durability of road cover is application of epoxids modified bitumens.
Keywords: модифіковані епоксидні сполуки; ріпакова олія; modified epoxy compound; rape oil