Отклик коллекторов подземных вод на слабые сейсмические волны удаленных землетрясений - Виноградов, Е. А.; Горбунова, Э. М.; Кабыченко, Н. В.; Кочарян, Г. Г.; Свинцов, И. С. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
В статье приводятся данные по ряду случаев вариаций столба жидкости в скважине, расположенной на территории геофизической обсерватории «Михнево» в центральной части Евразийской плиты, в результате прохождения волн от землетрясений М7.2-8.8 с очагами в различных регионах. У статті наводяться дані по ряду випадків варіацій стовпа рідини в свердловині, розташованої на території геофізичної обсерваторії «Міхньово» в центральній частині Євразійської плити, в результаті проходження хвиль від землетрусів М7.2-8.8 з вогнищами в різних регіонах. Datum of some cases of water level variations as a response to seismic waves of distant M 7.2-8.8 earthquakes with sources in different regions are presented in paper. Datum have been got in a well located at “Mikhnevo” geophysical observatory in the central part of Eurasion Plate.
Відгук колекторів підземних вод на слабкі сейсмічні хвилі віддалених землетрусів
Response of collectors of underground water to weak seismic waves of distant earthquakes
Keywords: вариации уровня воды в скважинах; косейсмический отклик; гидрогеология; варіації рівня води в свердловинах; косейсміческій відгук; гідрогеологія; water level variations in well; co-seismic response; hydrogeology