До вивчення можливості термодинамічного врахування впливу механічних напружень і деформацій на термо- ЕРС - Домінюк, Тарас; Яцишин, Святослав (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Розглянуто вплив механічних напружень, які діють на термоелектрод як на мікро-, так і на макрорівні, на його абсолютний коефіцієнт термоелектрорушійної сили. Рассмотрено влияние механических напряжений, которые действуют на термохчектрод как на микро-, так и на макроуровне, на его коэффициент термохчектродвижущей силы. The influence of strain surveyed which effect on thermoelectrode both on mikro- and on macrolevel, on its absolute thermoelectric coefficient.
Keywords: 536.532