Підгонка опору дроселів за допомогою газодинамічного моста - Івахів, О. В.; Теплюх, З. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
Оцінено похибку підгонки опорів дроселів однакового опору за допомогою зрівноваженого дросельного моста, яка визначається, в основному, порогом чутливості дифманометра (нуль-індикатора перепаду тисків) у вимірювальній діагоналі моста, а також перепадом тисків живлення. Запропоновані методика і апаратура дозволяють на декілька порядків підвищити точність підгонки. Оцінено також похибку встановлення опору пакета паралельно з’єднаних дроселів з однаковими опорами. The gas-dynamical orifice plates resistances error installation equality valuing by means balanced orifice plates bridge dependence is received. In the article is shown that aforesaid error is determined mainly by both the measuring bridge's diagonal differential pressuremeter (zero-indicator of the pressure differential) sensitivity threshold and also by the pressure feeding differential.The fulfiled investigations convinces the proposed methods and apparatus permits to install the orifice plates resistances equality with a higher precision.