Оцінка результатів вимірювання в’язкості рідини ротаційним експрес-віскозиметром - Троцишин, Іван; Петрушак, Володимир (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Запропоновано структурну схему ротаційного експрес-віскозиметра з коректним встановленням тривалості вимірювання. Розглянуто вплив систематичної (інструментальної) похибки на результати вимірювання в’язкості та запропоновано спосіб її врахування в ротаційному експрес-віскозиметрі. Розглянуто причини виникнення методичної похибки при вимірюванні в’язкості фазочастотним методом. Предложена структурная схема ротационного жспресс-вискозиметра с корректной установкой времени измерения. Рассмотрено влияние систематической (инструментальной) погрешности на результаты измерения вязкости и предложен способ ев учета в ротационном жспресс-вискозиметре. Рассмотрены причины появления методической погрешности при измерении вязкости фазочастотным методом. The block diagram the rotation express-viscometer with correct installation of time measuring is proposed. Influencing systematic (tool) inaccuracy on outcomes of measuring of toughness is reviewed and the way for registration it in a rotation express - viscometer is proposed. The reasons of appearance for methodical inaccuracy are reviewed at measuring toughness by phase-frequency method.
Keywords: 621.327