Закономірності історичного процесу містотворення у Західноукраїнському регіоні - Петришин, Г. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Визначено основні тенденції, закономірності та особливості розвитку мережі міст в ході історичного урбанізаційного процесу у Західній Україні під впливом комплексу факторів, які випливають зі змін у політичній та економічній ситуацій у різні історичні періоди. The main tendentions, laws and paculiarities of development of the city net during the urbanizational process in Western Ukraine were defined under the influence of factors, which follow from the changing political and economic situatuons in different historical periods.