Дослідження пахікарпіній гексаціаноферату (ІІ) - Борова, О. Я.; Семенишин, Д. І.; Кочубей, В. В.; Возняк, З. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Синтезовано та досліджено методами ІЧ спектрографії та термографії новий онієвий комплекс пахікарпіній гексаціаноферат(ІІ) складу (C15H26N2H)3H[Fe(CN)6]∙2H2OУтворення комплексу відбувається за рахунок протонізації атомів третинного азоту. Термоліз комплексу відбувається в п’ять стадій. Для перших трьох стадій розраховано кінетичні параметри термодеструкції. Both synthesis and investigation for new onium complex pachicarpinium hexacyanoferrate(II)(C15H26N2H)3H[Fe(CN)6]∙2H2O have been carried out by means of IR-spectroscopy and TGA methods. It has been that complex formation occurred via protonation of Nitrogen atom. The scheme for thermal decomposition of this complex has been offered.
Keywords: гексаціаноферат(ІІ); пахікарпін; термоліз; hexacyanoferrate(II); pachicarpinium; thermal decomposition