Іван Фещенко-Чопівський: вчений та педагог - Рильніков, Б. С.; Понеділок, Г. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Науково-популярне видання розповідає про наукову та педагогічну діяльність видатного вченого-металознавця, педагога та громадського діяча, професора І. А. Фещенка-Чопівського. Розглядається його творча наукова, педагогічна і просвітницька діяльність в період праці як в Київській політехніці, так і в Гірничо-металургійній академії в Кракові. Аналізується внесок вченого в розроблення легованих сталей зі спеціальними властивостями, в теорію цементації заліза і сталей як вуглецем, так і металоїдами, у створення наукових засад “керованої металургії” і засоби вдосконалення і впровадження нових металургійних технологій. Висвітлюється монографічна творчість науковця і, зокрема, створення тритомного підручника з металознавства, внесок у металургійну підготовку інженерів у технічних навчальних закладах і методологію викладання. Для викладачів, науковців, студентів, аспірантів, істориків науки.
Keywords: Фещенко-Чопівський; Національний університет Львівська політехніка; Біобібліографія вчених Львівської політехніки; біобібліографічний покажчик