Підвищення екологічної чистоти виробництва машинобудівного підприємства - Хобта, В. М.; Руднєва, О. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто проблеми формування системи екологічно орієнтованого управління і реалізації процедур підвищення екологічної чистоти виробництва на сучасних промислових підприємствах. Доведено, що виконанню еколого-економічних завдань сприятиме комплексний підхід до регулювання факторів внутрішнього середовища підприємства-забруднювача, які визначають дію екологічних аспектів і залежать від специфіки його технологічних процесів. In article problems of formation of system of ecological management and procedure of increase of ecological purity of manufacture at the modern industrial enterprises are considered. The decision of ecological and economic problems will be promoted by the complex approach to regulation of factors of the internal environment of the enterprise, which define action of ecological aspects and depend on specificity of technological processes.
Keywords: “чисте виробництво”; екологічний аспект; екологізація; промислове підприємство; екологічний баланс; технологія; ресурси; pure manufacture; ecological aspect; ecologization; industrial enterprise; ecological balance; technology; resources