Розроблення вебсайту інтернет-магазину спортивних товарів - Проців, Богдан Васильович; Protsiv, Bohdan Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою бакалаврської роботи є проєктування та реалізація повнофункціонального, масштабованого та надійного програмного комплексу інтернет-магазину "AbobamaSports" на основі мікросервісної архітектури. У ході виконання роботи розглядався процес проєктування та розробки сучасних вебдодатків для електронної комерції: архітектурні підходи, програмні засоби та технології для створення інтернет-магазину спортивних товарів, зокрема мікросервісна архітектура, технології ASP.NET Core, React, та методи контейнеризації і хмарного розгортання. Було проведено аналіз предметної області, розглянуто наявні аналоги та обґрунтовано вибір технологічного стеку. Було спроєктовано та реалізовано розподілену систему, що складається з трьох незалежних мікросервісів для управління користувачами, каталогом товарів та замовленнями. Розроблено клієнтську частину з використанням бібліотеки React, що забезпечує динамічний та чутливий інтерфейс користувача. Для серверної частини використано ASP.NET Core, для зберігання даних — SQLite. Вся система підготовлена до розгортання за допомогою технології контейнеризації Docker та успішно розміщена на хмарній платформі AWS EC2. Основні результати роботи мають практичну цінність і можуть бути використані як готове рішення для підприємств малого та середнього бізнесу у сфері роздрібної торгівлі. Розроблена архітектура є гнучкою та дозволяє подальше розширення функціонала. Ключові слова: ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН, МІКРОСЕРВІСНА АРХІТЕКТУРА, ЕЛЕКТРОННА КОМЕРЦІЯ, ASP.NET CORE, REACT, DOCKER, AWS, REST API, JWT, ENTITY FRAMEWORK CORE, ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ, КОНТЕЙНЕРИЗАЦІЯ

The purpose of the bachelor's work is the design and implementation of a fully functional, scalable, and reliable software complex of the "AbobamaSports" online store based on microservice architecture. During the execution of the work, the process of designing and developing modern web applications for e-commerce was considered: architectural approaches, software tools, and technologies for creating a sports goods online store, in particular microservice architecture, ASP.NET Core technologies, React, and methods of containerization and cloud deployment. An analysis of the subject area was conducted, existing analogues were reviewed, and the choice of the technology stack was substantiated. A distributed system was designed and implemented, consisting of three independent microservices for managing users, the product catalog, and orders. The client side was developed using the React library, which provides a dynamic and responsive user interface. The server side was implemented using ASP.NET Core, and SQLite was used for data storage. The entire system was prepared for deployment using Docker containerization technology and successfully deployed on the AWS EC2 cloud platform. The main results of the work have practical value and can be used as a ready made solution for small and medium-sized businesses in the field of retail trade. The developed architecture is flexible and allows for further functionality expansion.
Development of a website for an online store of sports goods
Keywords: 6.122.00.00; ONLINE STORE; MICROSERVICE ARCHITECTURE; E COMMERCE; ASP.NET CORE; REACT; DOCKER; AWS; REST API; JWT; ENTITY FRAMEWORK CONTAINERIZATION. CORE; CLOUD TECHNOLOGIES